Mijn werkwijze/methode

Mijn werkwijze methode

Een allesomvattend en geïntegreerd plan om uw financiële doelstellingen te bereiken

Na een eerste kennismaking en bespreking van uw situatie, stel ik een uitgebreid persoonlijk financieel plan op, gebaseerd op uw behoeftes en wensen en waarin al uw vragen en twijfels een antwoord vinden.

Ik denk met u mee welke producten de beste optie voor u kunnen zijn en waar u die kunt onderbrengen. Door mijn jarenlange ervaring ken ik de financiële markt uitstekend, ken de mogelijkheden en wijs u de weg. Niet alleen help ik u op weg in dat doolhof van financiële vraagstukken, maar ik blijf u begeleiden door ons jaarlijkse contact. Zodat we kunnen blijven evalueren en eventueel de route bij kunnen stellen.

Daniël’s Financieel advies staat voor deskundig en persoonlijk advies, voor integriteit en vertrouwen. “Afspraak is afspraak” is mijn credo.

Mijn werkwijze methode

Een allesomvattend en geïntegreerd plan om uw financiële doelstellingen te bereiken

Wij zijn erg trots op het denkwerk en de planning die zijn besteed aan het opbouwen van de praktijk voor financiële planning en beleggingsbeheer die u altijd al hebt gewild.
De onderstaande grafiek beschrijft in een gedetailleerd visueel formaat het proces van de financieel adviseur. Hoe wij met u samenwerken om uw doelstellingen te definiëren, de onderwerpen op het gebied van financiële planning te identificeren waarbij u hulp nodig heeft, ons proces voor beleggingsbeheer te schetsen, uit te leggen hoe wij met u zullen communiceren en onze benadering van vergoedingen.
Onze toewijding aan kwaliteit en onze zorg voor uw doelen blijkt uit onze ongeëvenaarde aandacht voor detail en onze methodische aanpak van uw financiën.

Stappenplan voor zowel financieel advies als hypotheek advies:

 • Kennismaking

  Na een eerste kennismaking zullen we vastleggen welke diensten ik u zal leveren en zowel uw als mijn verantwoordelijkheden vastleggen.

 • Verzamelen van gegevens en doelstellingen

  Ik zal informatie bij u opvragen over uw financiële situatie. Samen bepalen wij daarna uw persoonlijke en financiële doelstellingen, binnen welke termijn u resultaten wilt bereiken en, indien relevant, hoe u tegenover eventuele risico's staat. We verzamelen alle benodigde documenten die nodig zijn om u van het beste advies te kunnen voorzien.

 • Analyse en evaluatie van uw financiële status

  Ik begin met het analyseren van uw financiële informatie om uw huidige situatie zo goed mogelijk te beoordelen. Daarna bekijk ik wát u kunt doen om uw financiële doelen te bereiken.

 • Ontwikkeling en presentatie van aanbevelingen voor uw financiële leven

  Ik doe u vervolgens een aantal aanbevelingen die het beste aansluiten op uw financiële doelstellingen. We nemen deze samen door, zodat u daarna weloverwogen beslissingen kunt nemen op basis van mijn aanbevelingen.

 • Uitvoering van de aanbevelingen voor uw financiële planning

  Samen bekijken we hoe u de aanbevelingen in de praktijk kunt brengen. Ik kan daarbij blijven optreden als uw financieel “coach”, en zo het proces coördineren. Ik kan voor u ook de juiste producten aanvragen of omzetten.

 • Toezicht op de aanbevelingen voor uw financiële planning

  Als laatste bespreken we de voortgang van het bereiken van uw doelen en blijven deze monitoren.

HET FINANCIËLE PLANNINGSPROCES IN 6 STAPPEN

 • HET AANGAAN EN DEFINIËREN VAN EEN PROFESSIONELE RELATIE

  Uw financieel planner zal duidelijk uitleggen of documenteren welke diensten aan u geleverd zullen worden en zowel zijn/haar als uw verantwoordelijkheden definiëren. De planner zal volledig uitleggen hoe hij/zij zal worden betaald en door wie. U en de adviseur moeten het eens worden over de duur van de professionele relatie en over de manier waarop beslissingen worden genomen.

 • VERZAMELEN VAN GEGEVENS, INCLUSIEF DOELSTELLINGEN

  Uw financieel planner zal u om informatie over uw financiële situatie vragen. U en de planner moeten samen uw persoonlijke en financiële doelstellingen bepalen, begrijpen binnen welke termijn u resultaten wilt bereiken en, indien relevant, bespreken hoe u tegenover risico's staat. Uw financieel planner zal alle benodigde documenten verzamelen voordat hij u het advies geeft dat u nodig heeft.

 • ANALYSE EN EVALUATIE VAN UW FINANCIËLE STATUS

  w financieel planner zal uw informatie analyseren om uw huidige situatie te beoordelen en te bepalen wat u moet doen om uw doelen te bereiken. Afhankelijk van de diensten die u hebt gevraagd, kan dit een analyse van uw activa, passiva en cashflow, huidige verzekeringsdekking, investeringen of belastingstrategieën omvatten.

 • ONTWIKKELING EN PRESENTATIE VAN AANBEVELINGEN EN ALTERNATIEVEN VOOR FINANCIËLE PLANNING

  Op basis van de door u verstrekte informatie zal uw financieel planner aanbevelingen doen voor financiële planning die aansluiten bij uw doelstellingen. Uw planner zal de aanbevelingen met u doornemen om u te helpen deze te begrijpen zodat u weloverwogen beslissingen kunt nemen. Uw planner zal ook luisteren naar uw zorgen en de aanbevelingen indien nodig herzien.

 • UITVOERING VAN DE AANBEVELINGEN VOOR FINANCIËLE PLANNING

  U en de planner zullen afspreken hoe de aanbevelingen zullen worden uitgevoerd. Uw planner kan de aanbevelingen uitvoeren of optreden als uw "coach", die het hele proces coördineert met u en andere professionals zoals accountants, advocaten of effectenmakelaars.

 • TOEZICHT OP DE AANBEVELINGEN VOOR FINANCIËLE PLANNING

  U en uw planner zullen afspreken wie de voortgang naar uw doelen zal monitoren. Als de planner de leiding heeft over het proces, moet hij/zij periodiek verslag aan u uitbrengen om uw situatie te beoordelen en de aanbevelingen aan te passen, indien nodig, als uw leven verandert.